İnanç, korku, Mahakumbh'daki kutsal dalışla sürüş hacılarının yerini alıyor

Ferhat

New member
Mahakumbh Nagar, Çarşamba günü ikinci Amrit Snan des Mahakumbh sırasında Çarşamba günü Sangam Burun Bölgesi'nde “Mauni Amavasya” da olan izdihama rağmen.

Çarşamba günü Dragraj'da çalışan Mahakumbh Mela sırasında Mauni Amavasya'daki Sangam'da düşmeye gelirler. (PTI fotoğrafı)

Sabah 10'a kadar, 3,61 crore inanan Trive Sangam'da banyo yaptı ve 12: 00'a kadar 4,24 crore. 28 Ocak'ta resmi kayıtlara göre St. Dip'i yaklaşık 5.50 crore üstlenmişti.

Salı günü saat 19: 00'da başlayan Mauni Snan için Mahurat.

'Sangam'ın kutsal sularındaki düşüş tatmin ediciydi ve sorunlar Sangam'a ulaşmaya değerdi. Tüm bölgede Sangam burnuna dağılmış ve acele şiddetini ifade eden destekçilerin şeylerini gördüm. Seyircinin baskısının kurbanı haline gelen itaatkâr için özür dilerim, ”diyor Belgaum'dan (Karnataka) dört ailesiyle birlikte gelen Harish Ghatge.

Yanlışlık haberinin ortasında, Gujarat'tan Shipra Goenka, ailesiyle Mauni Amavasya'da kutsal bir banyo yaptı. “Ganga Maiyya bizimle ilgileniyor ve Mela'nın barışçıl bir şekilde vazgeçeceğine inanıyorum çünkü Ganga Maiyyy'nin gözlerinin altında tutuluyor.”

Gün boyunca, destekçilerin çok sayıda kutsal dalışa ulaştığı Sangam'da durum normalleşmeye başladı. Çoğunluğu sabahın erken saatlerinde gerçekleşen trajedinin farkında değildi. “Solan'daki (HP) aile üyelerimden bir çağrı aldım ve kuyucumu sordum. O zaman trajedi öğrendim, ”dedi Mahakumbh'a Himachal Pradesh'ten gelen Mahakumbh'a gelen 58 yaşındaki Kanak Lata Thapa

Yanlışlıktan sonra, Mela yönetiminin tekrarlanan duyurularının ortasındaki destekçilerin akışı, etkilenmeden kaldı, bu da destekçilerden en yakın ghat'ı yıkamalarını ve Sangam'a gitmemelerini istedi. Önlem olarak, Mela yönetimi, insanların şehir dışına girmesini önlemek için karayollarındaki prayraj için tüm giriş noktalarını engelledi.

ADM (Mahakumbh) Vivek Chadutvedi'ye göre, Sangam'daki acele nedeniyle ilk bozukluktan sonra, tüm ghats'da banyo yapmak eyalet hükümetinin ilk saatlerinde durduruldu ve insanlar bir sonraki Ghat Mela bölgesindeki Kutsal Düşüşü almaya devam etti.

“Pazartesi gününden beri, bölgelerindeki ghats dalış yapmak için itaatkâr hale getiren bölgesel banyo planını zaten uyguladık. Ayrıca insanların Sangam bölgesine gitmesini önlemek için 30 duba köprüsünün hepsini kapattık, aksi takdirde durum daha kötü olabilirdi ”diye ekledi.

Bütün gün boyunca, polis belirli bir bölgede yer aldıktan sonra Mela'nın neredeyse 25 sektöründe barikata karşı ihlal edilen hacıların raporları vardı.

Başbakan Yogi Adityanath ayrıca destekçilere söylentileri görmezden gelmeye ve yönetim ile çalışmaya çağırdı. Takipçilere en yakın ghat'taki kutsal dalış yapmalarını ve Sangam burnuna gitmemelerini tavsiye etti.

Akhil Bharatiya Akhada Parishad yetkilileriyle, Mela bölgesindeki itaatkârın aşırı baskısı hakkında önemli manevi liderlerin yanında konuştu, bunun üzerine tüm manastır komutları ve Acharya Mamaandaleshwars önce yıkanmaya karar verdiler ve kutsal dalıştan sonra kutsal daldırma alacaklar Halka açık baskı yürür.

CM'ye göre, Çarşamba öğleden sonra Prayagraj Bölgesi'nde yaklaşık 8 ila 10 crore mevcuttu.

Bu arada, UP hükümet, daha önce planlandığı gibi, tüm ghats destekçileri için büyük ve çiçek resepsiyonunu genişletti. Eşsiz bir jestle, bu vesileyle manevi tutku ve coşku dokunuşu ekleyen gökyüzünden 25 kuintal gül yaprakları duş aldı.