Yeşil krakerler: Lko'da Mktg hilesi mi yoksa başarısız farkındalık kampanyası mı?

Ferhat

New member
28 Ekim 2024 21:06 IST


Hindustan Times, birçok havai fişekte QR kodu veya CSIR-NEERI logosu bulunmadığını, bazılarının ise üretim ayrıntılarını içeren ancak üretim sürecinde kullanılan bileşenlere dair hiçbir iz bulunmayan bir QR kodu bulunduğunu tespit etti.


Yeşil havai fişeklerin piyasada reklamının yapılmasından bu yana birkaç yıl geçti. Bu kırıcıların, bileşenlerin ve üretimin ayrıntılarını içeren bir QR kodu ve Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Konseyi – Ulusal Çevre Mühendisliği Araştırma Enstitüsü'nün (CSIR-NEERI) logosu bulunmalıdır.


Yalnızca açıklama amaçlıdır (HT dosyası fotoğrafı)

Bununla birlikte, şehirdeki derme çatma kraker pazarlarında yapılan bir gerçeklik kontrolü sırasında Hindustan Times, birçok havai fişekte QR kodu veya CSIR-NEERI logosu bulunmadığını, bazılarının ise üretim ayrıntılarını içeren bir QR koduna sahip olduğunu, ancak üretim izinin bulunmadığını tespit etti. Üretim sürecinde kullanılan bileşenler.

Hatta bazı havai fişeklerin herhangi bir web sitesine yönlendirmeyen bir QR kodu bile vardı. Satıcılar arasında yeşil kraker olarak adlandırılabilecek şeyler konusunda da kafa karışıklığı vardı.

Bazıları, patlayıcı silahlar gibi havai fişeklerin yeşil olduğuna, çünkü yüksek, yüksek desibelde ses üretmedikleri ve ışık yaymadıklarına inanıyordu; diğerleri ise roketler ve benzerlerinin, gökyüzüne patladıkları ve duman yaymadıkları için yeşil havai fişek olarak kabul edilebileceğine inanıyordu. Yeşil ışık yayan krakerlerin yeşil kraker olduğunu söyleyenler de oldu.

Piyasadaki krakerlerin yeşil kraker olarak etiketlenmesi nedeniyle tüm kraker çeşitlerinde fiyatlar bu yıl ortalama yüzde 10 civarında arttı.

Ramadhin Inter College'da satıcı olan Ankit Jaiswal, yeşil krakerlerden daha iyi bir şeyin olmadığını söyledi.

“Silahları ve havadan atışları fazla duman çıkarmadıkları için çevre dostu olarak değerlendirebiliriz. Arada gökyüzü çekimlerimiz var ₹600-8000. Bu yıl parça başına yaklaşık 98 dB ses çıkarabilen bir Sütli bombası mevcut. ₹Her biri 10 parçadan oluşan kutu başına 300,” dedi Jaiswal.

40 yıldır tezgah kuran Pankaj Verma, piyasada yeşil krakerlere yönelik bir heyecanın olduğunu söyledi.

“Kağıt yaktığınızda bile duman çıkar. Günümüzde insanlar kirliliği temizlemekten bahsediyor ama herkes havai fişek patlatmaktan hoşlanıyor. Verma, “Her iki amaç da aynı anda mümkün olamaz” dedi.



Daha fazlasını gör