Sıcak hava dalgası koşulları Batı Bengal hükümetini erken yaz tatili ilan etmeye zorluyor | Kalküta

Ferhat

New member
Sıcak hava dalgası Batı Bengal hükümetini Perşembe günü 22 Nisan'dan itibaren devlet okulları için erken yaz tatili ilan etmeye zorladı. Tatilin 5 Mayıs'ta başlaması planlanıyordu.


Kalküta'da Çarşamba günü en yüksek sıcaklık 39,4°C civarındaydı. (PTI/Temsilci)

Bir hükümet emrinde, “…mevcut okul programının bir sonraki duyuruya kadar devam edebileceği Darjeeling ve Kalimpong bölgelerinin dağlık bölgelerindeki okullar hariç, 22 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere okullarda yaz tatili.” denildi.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Duyuru, Batı Burdwan bölgesindeki Panagarh'ın eyaletteki en yüksek sıcaklığı (42,5°C) kaydetmesinden bir gün sonra geldi; Hindistan Meteoroloji Departmanı (IMD), önümüzdeki iki ila üç yıl içinde güney Bengal'deki daha fazla bölgenin sıcak hava dalgalarıyla karşılaşacağını söylemesine rağmen günler yaşayacaktı.

Dum Dum, Midnapore, Bankura, Tuz Gölü, Canning, Kalikunda, Burdwan, Asansol, Purulia, Jhargram ve Balurghat gibi yerlerde gündüz sıcaklıkları 40°C'nin üzerindeydi. Çarşamba günü Kalküta'daki maksimum sıcaklık ikinci günde 39,4°C civarındaydı ve normalin 3,8°C üzerindeydi.

IMD, Cuma günkü Lok Sabha anketlerinin ilk aşamasında kuzey Bengal'in Alipurduar, Jalpaiguri ve Cooch Behar bölgelerinde seçim gününde hafif ila orta şiddette yağmur öngörüyor.

Salı günü IMD, bölgede daha düşük rakımlarda çoğunlukla batıdan kuzeybatıya doğru kuru rüzgarların muhtemel olduğunu söyledi. IMD açıklamasında “…güçlü güneş radyasyonu nedeniyle, sıcak hava dalgaları ile güney Bengal bölgelerinde 20 Nisan'a kadar sıcak ve rahatsız edici hava bekleniyor” denildi.

Önümüzdeki birkaç gün içinde Doğu Burdwan, Batı Burdwan, Jhargram, Purulia, Bankura, Doğu Midnapore, Batı Midnapore, Birbhum, Murshidabad, Kuzey 24 Parganas ve Güney 24 Parganas gibi Güney Bengal bölgelerinde sıcak hava dalgası koşullarının yaşanması bekleniyor.