Polis onun seri katil olduğundan şüpheleniyor

Stuttgart/Heidelberg–Lidl'ın genel merkezinde ve Baden-Württemberg'deki bir içecek üreticisinde meydana gelen patlamanın yanı sıra Bavyera'daki şüpheli bir keşfin ardından polis, seri bir suç olduğunu varsayıyor. Baden-Württemberg eyaleti polis şefi Stefanie Hinz Cuma günü Stuttgart'ta yaptığı açıklamada, “Bu üç paket arasında bir bağlantı olduğu varsayılabilir” dedi. Olası şüpheliler, itiraf mektupları veya ileri soruşturmalar hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi.

Eyalet İçişleri Bakanı Thomas Strobl (CDU) da ikna oldu: “İkinci vakadan sonra şüphelendim, üçüncü vakadan sonra da şüphelendim” dedi. Soruşturma tüm hızıyla sürüyordu.

Gıda şirketleri hedef alındı


Tüm gönderiler gıda şirketlerine gönderildi. Salı günü, Eppelheim'daki (Rhein-Neckar bölgesi) bir içecek üreticisinin bir çalışanı, mal kabul bölümünde bir paketi kabul ettiğinde büyük bir patlama yaşadı. Çarşamba günü Neckarsulm'daki (Heilbronn bölgesi) Lidl genel merkezinde bir mektubun açılması sırasında meydana gelen patlamada üç kişi yaralandı. Strobl'a göre yaralıların tümü hastaneden taburcu edildi. Perşembe gecesi Münih Havaalanı yakınındaki bir paket dağıtım merkezinde bir posta öğesi zamanında etkisiz hale getirildi.

Gönderi Bavyera'daki bir gıda şirketine gönderilmişti. Bu, bebek maması üreticisi Hipp'ti ve Bild gazetesinde yer alan ilgili bilgi, Alman Basın Ajansı'ndaki araştırmacılar tarafından doğrulandı.