DPS Ücret Sırası: Diğer ebeveynler ücretlerdeki artışlara karşı protesto, öğrencilerin atanması | Son Haberler Delhi

Ferhat

New member
Neu -Delhi, Delhi'deki devlet okulunun çeşitli bölgelerinde eğitim gören öğrencilerin birkaç ebeveyni, Salı günü Eğitim Müdürlüğü dışında protesto etti ve ücretlerdeki keyfi artış ve öğrencilerin yerinden edilmesi konusunda endişeleri ifade etti.

DPS Ücret Sırası: Diğer ebeveynlerin artan ücretlere karşı protestoları, öğrencilerin atanması

Ebeveynlere göre, DPS Dwarka'nın bu ayın başında 32 öğrenciyi hariç tuttuğunu iddia ettiği için ücretler artık ödenmediği için.

Bir DPS Rohini öğrencisinin ebeveynleri Vivek Jain, yetkililerin derhal müdahalesini istedi. “Hükümet tarafından onaylanan ücreti ödemeye hazırız, ancak uygun bir açıklama yapmadan okulun artan miktarını ödemeyiz.” Dedi.

Ayrıca hükümetten ebeveynler hakkında önerilen okul ücreti yasasının taslağını paylaşmasını istedi. “Ebeveynlerin ve öğrencilerin çıkarlarını gerçekten koruyup koruymadığını anlamak istiyoruz.”

Çocuğu da DPS Rohini'de okuyor olan Aswani Makul, sorunla ilgili yüksek mahkemeyi bile ele aldıklarını, ancak şimdiye kadar somut adımlar haline gelmediklerini söyledi.

“Okul aynı uygulamaları sürdürüyor. Yetkililer tarafından açık ve kararlı önlemlere ihtiyacımız var” dedi.

15 Mayıs'ta Eğitim Müdürlüğü, okula öğrencilerin atanması yoluyla iletişimini geri çekmesini ve etkilenenleri geri getirmesi talimatını verdi.

Bölüm ayrıca okuldan hiçbir çocuğun suçlanabilir konularda ayrımcılığa maruz kalmamasını sağlamasını istedi. Üç gün içinde bir uygunluk raporu talep edildi.

Bir DPS Dwarka öğrencisinin ebeveynleri olan Sangeeta, benzer endişeleri dile getirdi. “Yönetim tarafından tanımlanan ücreti ödemeye hazırız, ancak okul bir kişidir. Şeffaflık eksikliği var ve ebeveynler haksız yere yükleniyor.” Dedi.

Bir ebeveyn olan Azad Singh, çocuklar üzerindeki stresi vurguladı. “Öğrenciler zihinsel olarak taciz edilir ve ödenmemiş ücretler nedeniyle dışlama ile tehdit edilir. Bu onların iyiliğini etkiler ve eğitim haklarını ihlal eder. Yetkililer sıkı bir şekilde girmeli ve harekete geçmelidir.” Dedi.

DPS Dwarka'da hemen tepki yoktu.

Bu makale, metinde değişiklik yapmadan otomatik bir haber ajansı ile beslenmiştir.