DPAP liderleri, Azad'ın J&K Başbakanı için en iyi seçim olduğunu söylüyor

Ferhat

New member
Eski J&K Başbakanı Ghulam Nabi Azad'ın Lok Sabha seçimlerinden çekilmesinin ardından parti liderleri bunun en iyi karar olduğu, çünkü Azad'ın Jammu ve Keşmir Başbakanı için en iyi seçim olduğu ve Meclis seçimlerine odaklanması gerektiği görüşünde. Bunun en iyi seçim olduğu korkusuyla birlikte bu noktada yenilgi yeni kurulan partiye ters tepebilirdi.


Gulam Nabi Azad

Demokratik İlerici Azad Partisi (DPAP) liderleri, Ghulam Nabi Azad'ın Anantnag Rajouri Lok Sabha koltuğuna aday olarak açıklandığı sırada Azad da dahil olmak üzere tüm parti liderlerinin aynı fikirde olduğunu söyledi. Ancak duyurunun ardından parti, Jammu ve Keşmir'den ve dışarıdan (Merkez), Azad'ın Parlamento'ya gitmek yerine Jammu ve Keşmir'e odaklanması gerektiği yönünde geri bildirim aldı.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

DPAP lideri Ghulam Nabi Azad'ın yüksek profilli Anantnag-Rajouri Lok Sabha seçim bölgesi için yarıştan çekilmesi, Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) Ravinder Raina'nın gönderebileceği yerel birim şefini atayacağına dair spekülasyonların yaygınlaşmasıyla birlikte, daha fazla siyaset için gidişatı başlattı. seçim bölgesi.

Yeni Delhi'deki BJP kaynakları HT'ye Azad'ın ayrılmasının partinin üst düzey komutanlarının Raina'nın adaylığını düşünmesine yol açtığını söyledi.

Burayı oku: Mehbooba Müftüsü Anantnag-Rajouri LS koltuğu için adaylık başvurusunda bulundu

Eski DPAP bakanı ve saymanı Taj Mohi-ud-Din, kararın çekirdek komite üyeleri ve Ghulam Nabi Azad ile istişarede bulunulduktan sonra alındığını söyledi… “Azad'ın adaylığını açıkladıktan sonra, partinin bizim Başkanımız olarak kabul edildiği yönünde geri bildirim aldık.” Merkezde değil, J&K'de çalışmaya geldi. Geri bildirim Merkezden geldi ve Anantnag Rajouri Lok Sabha koltuğu için başka bir adayın aday gösterilmesine karar verildi” dedi ve Azad'ın Anantnag'ın yanı sıra Poonch ve Rajouri bölgelerinde de iyi bir destek tabanına sahip olduğunu ekledi. “Odak noktamız meclis anketleri olacak ve Azad, J&K başbakanı için en iyi seçimdir” diye ekledi.

Pir Panjal bölgesi boyunca uzanan ve Jammu bölgesindeki Rajouri ve Poonch bölgelerini ve güney Keşmir'deki Anantnag'ı içeren sınırlandırma sonrası seçim bölgesi, 7 Mayıs'ta Lok Sabha seçimlerinin üçüncü aşamasında sandık başına gidecek.

DPAP genel sekreteri ve eski bakan RS Chib, Ghulam Nabi Azad'ın güçlü imajı nedeniyle başlangıçta kendisinin aday olarak seçildiğini söyledi. “Şimdi seçilmiş bir DDC üyesi olan genç aday Saleem Parray'e bir şans vermeye karar verdi. Chib, “Azad ideal bir başbakan olmaya devam ediyor, dolayısıyla liderlerin ve kadroların çoğunluğu onu CM olarak görmek istiyor çünkü kendisi J&K Merkezi'ndeki uzun kariyerini feda etti ve burada kendi halkı ve partisi için çalışmak istiyor.” dedi.

Burayı oku: Eski Jammu ve Keşmir CM Ghulam Nabi Azad, Anantnag seçim kampanyasından çekildi

Eski milletvekili Amin Bhat'ın yeğeni olan 40 yaşındaki Avukat Saleem Parray, eski başbakan ve Halkların Demokratik Partisi (PDP) başkanı Mehbooba Müftüsü ve Gujjar'da önemli nüfuza sahip olan ve her ikisinde de Pahari nüfusu bulunan kıdemli Ulusal Konferans lideri Mian Altaf Ahmed ile karşı karşıya gelecek. Pir Panjal aralığının yanları. Bharatiya Janata Partisi (BJP) henüz adayını açıklamadı.

Başka bir üst düzey lider, kararın parti açısından geri tepebileceğini söyledi. “Liderlerimizin bir noktada yanlış bir yargısı vardı. “Siyasette kazanmak ya da kaybetmek oyunun bir parçası, dolayısıyla bu karar bizim zayıflığımızı gösterdi” dedi.

Kongre ile elli yıllık ilişkisini sonlandırdıktan sonra Eylül 2022'de DPAP'ı kuran 75 yaşındaki Azad, 2 Nisan'da parti adayı ilan edildi ve kaybettiği 2014'ten bu yana ilk Lok Sabha mücadelesine zemin hazırladı. BJP'den Birlik Bakanı Jitendra Singh'in Udhampur koltuğuna.

Eski J&K CM'si, Anantnag, Poonch ve Rajouri'de kendi alanlarında iyi bir etkiye sahip olan birçok eski Kongre üyesini partisine çekmeyi başarmıştı. Azad, yalnızca BJP'nin desteğini değil, aynı zamanda kendi parlamento kesimlerinde iyi nüfuza sahip bazı üst düzey liderler ve eski bakanlar nedeniyle güney Keşmir'de önemli bir desteğe sahip olan Altaf Buhari liderliğindeki Apni Partisinin desteğini de umuyordu. Ancak Azad ile Buhari arasındaki görüşmeler başarısızlıkla sonuçlandı ve kaynaklar bunun Azad'ın rekabetten ayrılmasına da katkıda bulunduğunu söyledi. Apni Partisi, eski milletvekili ve üst düzey Pahari lideri Zaffar Manhas'ı koltuktan çıkarmaya karar verdi; bu, Paharilerin Pir Panchal bölgesinde iyi bir oy payına sahip olması nedeniyle Azad'ın umutlarına da zarar verebilir. Anantnag Rajouri Lok Sabha koltuğunda Pahariler ve Gujjarların oyların %30-35'ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Burayı oku: Keşmir liderleri, Gandbal'da teknenin alabora olmasının ardından köprü inşaatındaki gecikmeleri eleştirdi

J&K için bir sürpriz olarak CM ve Rajya Sabha'nın eski Muhalefet Lideri Ghulam Nabi Azad, Udhampur'un Chenab Vadisi bölgesine ait olmasına rağmen Anantnag Rajouri koltuğundan yarışmaya katılacağını duyurdu. Lok Sabha, 2014 anketlerinde bu koltuğu 60.000'den fazla oy farkla kaybetti. Udhampur'da Azad Partisi eski bakan GM Saroori'yi sahaya sürdü, ancak kendisi HİNDİSTAN bloğu liderleri tarafından Doda kuşağında bir “seçmen” olarak görülüyor. Azad'ın şansı memleketinden çok daha iyi olabilirdi.

Azad'ın rekabet etmeyeceğini biliyorduk. Doda'dan yarışmadığı zaman. Bu yeni bir şey değil,” dedi eski J&K Başbakanı Omar Abdullah, NC adayının bugün Anantnag'dan adaylık belgelerini sunmasının hemen ardından.

Anantnag DPAP'ın eski milletvekili ve bölge başkanı Gulzar Wani, Azad'ın Anantnag Rajouri Lok Sabha koltuğuna girişinin insanlara artık sadece J&K'de değil ülke çapında tanınacak güçlü bir temsilciye sahip olacakları konusunda umut verdiğini söyledi. Ancak onun geri çekilmesi kadroların motivasyonunu bozdu. “Bana göre Azad Sahib ciddiyet göstermedi, bu da sadece halkı değil liderlerimizi de mutsuz etti” diye ekledi.

PDP sözcüsü Rafeeq Pretty, Azad'ın büyük bir farkla kaybedeceğinden korktuğu için yarışı bıraktığını söyledi. “O (Azad) zaferinden emin değildi. Üstelik kavga Mehbooba Müftüsü ile NC adayı Mian Altaf arasında olacak gibi görünüyor.”

Bir NC sözcüsü de benzer görüşleri paylaştı ve Azad'ın geri çekilmesinin, BJP'yi Chenab'daki çabaları konusunda ikna etmiş olabileceğini gösterdiğini söyledi. “Adayların önce açıklanıp sonra geri çekilmesi, onların BJP yönergelerine uygun olduklarının bir başka kanıtıdır. BJP, NC'yi mağlup etme girişiminde tüm taktikleri tüketti, ancak işe yaramadı. Azad Sb gibi vekiller yerleştirdiler ve onu oy paylaşımında günah keçisi olarak konumlandırıyor gibi göründüler.”