Burada kimliği belirsiz kişiler para taşıyıcıyı temizledi

Berlin–Cuma sabahı Berlin Kurfürstendamm'da nakit para taşıyan bir kamyon soyuldu. Bir polis sözcüsünün Berliner Zeitung'a doğruladığı gibi çok sayıda silahlı fail para kutularını çalıp kaçtı. Gazdan yaralanan iki güvenlik görevlisi hastaneye kaldırıldı. Saldırı, Bleibtreustrasse'nin köşesindeki Volksbank'ın önünde gerçekleşti. Polis alarmı sabah 10 civarında aldı.


Berliner Zeitung'a sunulan bir Haberda dört fail görülüyor. Turuncu yüksek görünürlüklü yelekler giyiyorlar ve ilk bakışta onlara BSR çalışanlarını hatırlatıyorlar. Faillerin kasıtlı olarak kendilerini BSR çalışanı kılığına girip sokmadıkları belli değil. Videoda daha sonra adamların, inşaat molozlarını taşımak için kullanılan kamyona benzer beyaz bir çuvalı nakit para taşıyan kamyondan uzaklaştırdığı görülüyor. Daha sonra Haber duruyor.

Acil servislerimiz sabah 10 civarında Kurfürstendamm ile Bleibtreustr'un köşesindeki bir bankaya gönderildi. Nakit para taşıyan bir minibüste soygunun meydana geldiği söylenen yerde uyarıldı. İlk belirlemelere göre 2 güvenlik görevlisi yaralandı. Çok sayıda fail kaçak durumda.
^tsm

— Berlin Polisi (@polizeiberlin) 19 Şubat 2021
Berliner Zeitung'un suça ilişkin verdiği bilgiye göre, soyguncular Volksbank'tan para kasasıyla ayrılan güvenlik görevlisinin yüzüne biber gazı sıktı. Adamın daha önce hiçbir şüphesi yoktu. Failler, güvenlik görevlisine yere yatmasını ve sessiz kalmasını emretti. Soyguncular, para kasalarını kaçış aracının bagajına koymak istediklerinde kasanın çok küçük olduğu ortaya çıktı. Artık kapatılması mümkün değildi. Bu, faillerin benzer bir sorunla karşı karşıya kaldığı Alexanderplatz'daki soygunu anımsatıyor. Görgü tanıklarının ifadesine göre failler bir Audi ile kaçtı.

İlk belirlemelere göre suç aracı ateşe verildi


Polis güçleri Bessermerstrasse'deki yanmış bir araba enkazının önünde duruyor. Kudamm soyguncularının kaçış aracı olduğu söyleniyor. Polis şu anda enkazda inceleme yapıyor.Morris Pudwell


Polis soruşturmasının bir parçası olarak, polis memurları ilk olarak kaçış aracı olduğundan şüphelenilen park halindeki iki arabayı inceledi. Arabalardan biri Urbanstrasse'deydi. Ancak bir polis sözcüsüne göre bu vakada şüphe doğrulanmadı. Çalıntı bir Audi olduğu anlaşılan diğer araç yandı ve Schöneberg'in Bessemerstrasse'sine park edildi. Soruşturma şu anda bu arabaya odaklanıyor. Bir polis sözcüsü, “Burada deliller arttı” dedi. Araca el konulacak, incelenecek ve güvenli bir alana götürülecek.

Berliner Zeitung'un verdiği bilgiye göre, diğer şeylerin yanı sıra klan suçlarıyla olan bağlantı da inceleniyor. Polis Cuma günü ilerleyen saatlerde daha fazla bilgi yayınlamak istiyor ve şu anda suçla ilgili ipuçları, fotoğraflar ve Haberlar topluyor. Bu amaçla bir bilgi portalını etkinleştirdi. İki güvenlik görevlisi öğleden sonra geç saatlerde hastaneden ayrılabildi.

Adli tıp çalışanları para taşıyıcıyı inceliyor.


Adli tıp çalışanları para taşıyıcıyı inceliyor.Morris Pudwell