Bekleyen Emirler Nedir?

Mucahit

Member
  • Bekleyen Emirler
Piyasada anında yaptığınız işlemler değil, sürekli piyasayı takip edemeyeceğiniz için verilen ancak daha sonra gerçekleşecek olan emirlerdir.

Piyasada destek ve direnç seviyeleri vardır ve bu seviyeler emir girişleri için genellikle uygun seviyelerdir. Bu seviyelerin kırılmayacağını düşünüyorsanız “buy limit” ve “sell limit” işlemi yaparsınız. Fiyatlar belirlediğiniz seviyeye geldiğinde otomatik olarak alım veya satım yapılır.

  • Buy limit (limitten alış emri): Piyasada fiyatların daha da aşağıya ineceğini ve belli bir fiyattan, sonra yükseleceğini tahmin ediyorsanız bu emri kullanırsınız.
  • Sell limit (limitten satış emri): Piyasada fiyatların belli bir direnç seviyesine kadar yükseleceğini ancak o seviyelerden dönüş yapacağını tahmin ediyorsanız bu emri kullanırsınız.
Peki ya bu destek ve direnç seviyeleri kırılır ve fiyatlar daha yukarı çıkmaya veya daha aşağı düşmeye başlarsa o zaman daha yukarıdan alış veya daha aşağıdan satış işlemleri yaparsınız.


  • Buy stop (Alış stop): Fiyatlar direnç seviyesine çok yakınsa alış işlemi yapmak istemeyebilirsiniz. Ancak direnç seviyesi kırılırsa fiyatlar daha da yukarı çıkmak isteyecektir. İşte böyle durumlarda direnç seviyesinin üstünde uygun bir seviye için “buy stop” emri verirsiniz.
  • Sell stop (Satış stop): Aynı şekilde destek seviyelerine yakın fiyatlardan da satış yapmak riskli olabilir. Ama destek kırılırsa fiyatların daha aşağılara düşme ihtimali yükselecektir. Bu durumda destek seviyesinin altında uygun bir seviye için “sell stop” işlemi verirsiniz.