Gururam'daki Sanskriti Okul Çocukları için Eğitim Boşluğu genişliyor

Ferhat

New member
Yaklaşık 3.000 öğrenci, Gurugram'da ilk kez 5. sınıftaki İngiliz Sanskriti okullarında 5. sınıftaki 5 -Sanskriti okulunu benimseyecek. Bununla birlikte, gelecekleri belirsizliğini koruyor çünkü öğretmenler İngiliz orta okullarına giriş güvencesi olmadığını söylüyor.

Gurulamada şu anda Sınıf 1'den Sınıfa 5'in oluşumunu sunan 90 Sanskriti Model Okuluna sahiptir. (HT Fotoğraf)

Gurugram şu anda Sınıf 1'den Sınıf 5'e kadar oluşum sunan 90 Sanskriti model okuluna sahiptir. Yakın zamana kadar, bu okullar sadece Sınıf 3 için eğitim teklif etti ve öğrencilerin açık bir şekilde daha fazla eğitime gitmelerini sağladı. Bununla birlikte, sorun devam etmektedir, çünkü şehir 6 ila 12 arasındaki öğrenciler için sadece 10 İngiliz Sanskriti model okulu vardır. Sonuç olarak, birçok öğrencinin Hintçe ortaokullara geçmekten başka seçeneği olmayabilir.

Bu arada, öğretmenler bu ani geçişin önemli zorlukları temsil edeceğinden korkuyorlar. Sektör 22'deki ilk Sanskriti Okulu öğretmeni olan Maya Panwala, “İngilizce ortamından Hintçe ortama geçiş öğrenciler için ezici olabilir. Son beş yılı İngilizce öğrenerek geçirdiniz ve aniden Sınıf 6'da Hintçe ortama geçtiniz, anlayış ve ifade konusunda onun için zorluklar yaratacaktı.” Dedi.

Sınıf 5'teki 172 öğrenci ile Sektör 22'deki kıdemli ortaöğretim Sanskriti Okulu bu konuyla ilgilenen birçok kuruma aittir. Sektör 43'teki birincil Sansskriti Okulu öğretmeni Vinod Shokeen, “3 kilometrelik bir yarıçap içinde kıdemli ortaokullar olsa da, öğrencilerin hala dil ortamından ödün vermeleri gerekiyor. Hintçe ortama geçiş, bir öğretim ortamı olarak İngilizce'ye alışkın olan öğrenciler için caydırabilir.” Dedi.

Eğitim uzmanları, bu okulların başlangıçta öğrencileri ulusal ve uluslararası rekabete hazırlamak için İngilizce ortamın kurulmasını sunması gerektiğini göstermektedir. Sorun ekonomik kısıtlamalarla daha da güçlendirilmiştir. Gurugram Eğitim Derneği başkanı Dushyant Thakran'a göre, çoğu öğrenci eyalet ilkokullarından geliyor ve finansal açıdan daha zayıf. Thakran, “Bu çocukların çoğu ebeveynleri 5. sınıfa göre çocuklarını özel okullara gönderemeyecek.

İngilizce Medium -Sinivorlar -Herades -Schools'da eğitim gören öğrencilerin ebeveynleri de okul sayısındaki eşitsizlik ve öğrencilerin artan gücü konusunda endişelerini dile getirmiştir.

“Hintçe ortaokullara geri dönelim. Pek çok sıkı çalıştıktan sonra, İngilizce okuma anlayışı geliştirdik. Eğer şimdi Hintçe ortamına geri dönüyorsak, son yıllarda öğrenimimizi alacak. Yetkililer, Sınıf 5'ten sonra İngilizce çalışmaya devam etmeliyiz.” Dedi.

Haryana Eğitim Departmanı zorluğu tanıdı ve Hintçe ortaokullardaki öğrencileri desteklemek için önlemler aldığını iddia etti. “İngilizceden Hintçe ortama geçişin zor olduğunu anlasak da, hiçbir öğrencinin Sınıf 6'ya kabul edilmediğinden emin olmak istiyoruz. Yeterli İngilizce Ortam -Sanskriti Okulları olmadığından, bu öğrencileri Hintçe ortama göre uyarlamalıyız. Destek programları, özel sınıflar ve tavsiye, öğrencilerin eski araştırmaların yeni ortamını hesaplamak için daha kolay”.