Gorakhpur: AIIMS 30 Haziran'da 30 Haziran'daki hazırlıklar için 30 Haziran'da başlıyor

Ferhat

New member
14 Haziran 2025 22:40

AIIMS İcra Direktörü ve CEO'su Maj Gen (DR) Vibha Dutta, cumhurbaşkanının ilk parti (2019-2025) mezunlarının 50 MBBS mezunlarını göndermek için resmi bir davet gönderildiğini doğruladı.

All-India Tıp Bilimleri Enstitüsü (AIIMS), Gorakhpur, 30 Haziran için ilk MBBS öğrencileri grubunun toplanması için hazırlıklara başladı. Etkinlik muhtemelen Hindistan Droupadi Murmu Başkanı tarafından kullanılacak.

Etkinliğin başkanlıktan önce Hindistan Droupadi Murmu Başkanı tarafından yönetilmesi bekleniyor. (Toplanan)

AIIMS İcra Direktörü ve CEO'su Maj Gen (DR) Vibha Dutta, cumhurbaşkanının ilk parti (2019-2025) mezunlarının 50 MBBS mezunlarını göndermek için resmi bir davet gönderildiğini doğruladı.

AIIMS, Gorakhpur, medya Inchary Dr. Aroop, kurumun etkinlikte ana konuk olması beklenen Murmu ve Başbakan Yogi Adityanath'ın onayını beklediğini söyledi.

Tıbbi eğitim, araştırma ve adli hizmetleri güçlendirmek için bir adım olarak, AIIMS, Gorakhpur yakın zamanda yeni operasyonel ceset kompleksinde iki otopsi gerçekleştirdi. Otopsiler, standart teknoloji protokollerine göre yürütülen Adli Tıp Bölümü'nden Dr. Ashish Saraf ve Dr. Navneet Atteria tarafından yapıldı.

Binbaşı Gen (DR) Vibha Dutta, tıp öğrencilerini pratik olarak eğitmek ve aynı zamanda bölgede zamanında, insancıl mortem sonrası hizmetler sunmak için AIIMS'de adli tıp ve medicolegal hizmetlerini daha da güçlendirme ihtiyacını vurguladı.

Yetkili, AIIMS, Gorakhpur'un özel güvenlik görevlilerinin eski Army çalışanlarıyla değiştirdiğini de sözlerine ekledi. İlk eğitim seansından sonra hastanın akrabalarına yardım etmek ve endişeleriyle başa çıkmak için yaklaşık 300 eski army asker kullanılmaktadır. Sağlık Bakanlığı, daha önce 31 Mayıs'ta süresi dolmuş 450 güvenlik görevlisine sağlayan özel bir şirket için ihale sonrasında bu 300 eski ordu çalışanı sağladı. Güvenlik görevlilerinin talebi üzerine, sözleşmeleri 30 Haziran'a kadar uzatıldı ve yetkililere göre duyurular verildi.

Haberler / Şehirler / Lucknow / Gorakhpur: AIIMS 30 Haziran'da 30 Haziran'daki hazırlıklar için 30 Haziran'da başlıyor

Daha az görmek