Goa MLA diyor

Ferhat

New member
12 Mart 2025 18:15

Goa MLA Michael Lobo, dilin siyasetinin hükümeti işlettiğini iddia etti, eyaletteki ilkokullar faaliyet gösterdi

Panaji: Goa MLA Michael Lobo Çarşamba günü kendi partisinin hükümetinden hükümet devletlerindeki öğretim ortamını değiştirmesini istediğinde ve dil politikasının okulları öldürdüğünü söyledi.

Goa BJP MLA Michael Lobo. (Filetoto)

Sevgiyle Bhausaib olarak adlandırılan ve Marathi ve Konkani'deki devlet okulları tarafından kitle seviyesinin başlangıcıyla Goa'nın ilk Başbakanı Dayand Bandodkar'ın doğum günü vesilesiyle.

“Herkes çocuklarını İngilizce ile okullara bir öğretim aracı olarak kaydetmek istiyor. Ancak devlet okulları Konkani ve Marathi'de ders veriyor. (Hükümet) okulları birbiri ardına kapanır ve hükümet bunu STK'lara teslim etme kararları verir. Hükümetin değişiklik yapmasına izin verin. Tüm ilkokullar şimdi İngilizce olmalı ”dedi.

“Ancak Konkani veya Marathi ile İngilizce tüm okullar zorunlu bir konu olarak öğrettiğinde sorun çözüldü.”

Goa'daki okul eğitimi ya Konkani'de ya da devlet okullarında okuyanlar için temel düzeyde Marathi'de, ancak lisede İngilizce'de orta boy değişiklikler değişiyor.

İngilizce öğretim ortamını değiştirmek için bir adım, belirli mahallelerden “kültürel anti” olarak tanımladığı güçlü bir aksilikle karşılandı.

“Kabul etmiyorsanız, beni tartışabilirsin. Bhausaheb Bandodkar bu okulları kurdu. Okullar 1964 yılında kuruldu, ancak bugün köyümüzde sadece bir sınıf kaldı. Köyün% 90'ının başlarında çocukların bu okullarda okudu. Bugün sadece%1. Bu sorunun çözülmesi gerekiyorsa, İngilizce bilgilendirilmesine izin verin ”dedi.

Ancak Başbakan Pramod Sawant, tartışmalara katılmayı reddetti. Sawant, “Hükümetin İngilizce politikası zaten açık.” Dedi.

Hükümetin hükümet siyaseti, tüm devlet okullarının Marathi veya Konkani için öğretim ortamına sahip olacağını, devlet sübvansiyonlarını güvence altına almak isteyen özel okulların Marathi veya Konkani'ye geçmesi gerektiğini öngördü. Ancak, azınlık kurumları (kiliseler) için bir istisna yapıldı.