Devlet sözleşmeye bağlı öğretim tarihlerini iptal etti ve ikinci tutum aşamasını duyurdu | Mumbai Haberleri

Ferhat

New member
MUMBAI: Maharashtra'daki Okul Eğitim Dairesi, öğretmen sendikaları ve eğitim aktivistlerinin eyaletinde ve işlerin eğitim kalitesini savunan 10 veya daha az öğrenci ile devlet okullarında sözleşmeli öğretmenlerin atanmasını iptal etti. zayıflatın.

Devlet sözleşmeye bağlı öğretim tarihlerini iptal etti ve ikinci tutum aşamasını duyurdu

Eyalet hükümeti ayrıca hükümet için ikinci işe alım aşamasını ve bu kurumlarda sürekli öğretmenlerin atanmasını sağlamak için okulların desteğini duyurdu. Eğitim Komiseri, eyalet hükümetine, eyaletteki yaklaşık 6.000 okulda uzun vadeli sorunu çözmek için işe alım sürecini hızlandırmak için bir teklif gönderdi.

2023'te 5 Eylül öğretim gününde, eyalet hükümeti başlangıçta 20 veya daha az öğrencisi olan okullarda sözleşme öğretmenleri atamaya karar verdi. Bununla birlikte, politikacılar kendini güçlü bir şekilde maruz bıraktıktan sonra, sadece 10 veya daha az öğrencisi olan okullara başvuracak şekilde revize edildi. Gözden geçirilmiş kılavuz, okul başına kalıcı bir öğretmene izin verdi ve ek öğretmenler sözleşmeli olarak işe alındı.

Bu kararın uygulanması Lok Sabha 2024'teki seçimlerden önce başladı, ancak model davranış kodu uygulandığında durduruldu. Süreç seçimlerden sonra yeniden başlatıldı, ancak eyalet hükümeti Pazartesi günü yayınlanan bir devlet kararlarından görülebileceği gibi sözleşmeye bağlı işe alım planını resmi olarak feshetti.

İptal, çoğu uzak bölgelerde olan 5.931 okulu etkiler. Bu okullar, işsiz ve D.ED mezunları tarafından sözleşmeli mezunlara doldurulmuş ücretsiz öğretim görevleri vardı. Yeni karardan sonra, bu öğretmenler sözleşmeleri veya sürekli öğretmenler atanana kadar çalışmaya devam edeceklerdir.

Devlet Eğitim Bölümü Sekreter Yardımcısı Tushar Mahajan, öğretmenlerin işe alımının öğrencilerin oluşumunda bozuklukları önlemeye hızla devam ettiğini doğruladı. Karar, eğitim uzmanı Mahendra Ganpule tarafından memnuniyetle karşılandı: “Eyalet hükümeti, devlet okullarından gelen öğrencilerin daha fazla gecikme olmadan yüksek kaliteli eğitim almasını sağlamak için işe alım sürecini hızlandırmalıdır.”

Eğitim Bakanı Dadaji Bhuse, bir eyalet, tek tip bir rehber ve yeni sergilenen dizüstü bilgisayarlarda alanların kaldırılması da dahil olmak üzere selefi Deepak Kesarkar'dan çeşitli kararları kaldırdı. Öğretmen ve aktivist Sushil Shejule hareketi övdü ve “binlerce öğrencinin yüksek kaliteli eğitim almasına” yardım ettiğini söyledi.