Barmer Groom, Attari tarafından iade edilen Cross -border Düğünü için Pak'a gitti

Ferhat

New member
Hindistan ve Pakistan arasındaki ilişkileri kötüleştiren Jammu ve Kaschmir'in Pahalgam'ına Salı günü yapılan terör saldırısından sonra, Rajasthan'ın Barmor bölgesinden bir ailenin umutlarını yok eden çok beklenen sınır ötesi bir düğün durdu. 30 Nisan için planlanan düğün, Perşembe günü Baraat (düğün alayı) Wagah ve Attari arasındaki sınıra ulaştığında ve Pakistan'a giriş reddedildi ve eve dönmeye zorlandı.

Taahhütten bu yana, damadın ailesi, evliliği sonuçlandırmak için Pakistan gezisi için vizeyi güvence altına almakta zorluk çekti (HT kaynak fotoğrafı).

25 yaşındaki damat, Rajasthans Barmere'de yaşayan Shaaindan Singh, dört yıl önce Pakistan'ın Sindh eyaletindeki Amarkot bölgesinde yaşayan Kesar Kanwar ile nişanlandı. Taahhüt, toplulukların her iki tarafta derin kültürel ve aile bağlarını paylaştığı sınır bölgelerinde yaygın olan geleneksel geleneklere göre düzenlenmiştir.

Taahhüdünden bu yana, Singh'in ailesi, Pakistan'a yapılan geziler için vizeyi evlilik yapmak için güvence altına almak için bir mücadeleye sahipti. Üç yıllık kalıcı çabalardan sonra, bürokratik gecikmeler ve diplomatik engellerde dolaştıktan sonra, aile 18 Şubat'ta vize özgürlüğü aldı. Yeni umutla vize içinde 30 Nisan için düğün tarihini belirlediler.

Bununla birlikte, Pakistan'a olan düğün alayı önce, 26 can, taze diplomatik gerilim iddia eden Pahalgam'daki terör saldırısından sonra. Buna yanıt olarak, Hindistan Pakistan vatandaşları için vize hizmetlerini askıya aldı ve daha önce yayınlanmış tüm vizeleri iptal ederek 27 Nisan'a kadar Hindistan'daki Pakistan vatandaşlarına neden oldu. Benzer şekilde, Hindistan Pakistan'daki vatandaşlarından geri dönmesini istedi. Sonuç olarak, Singh'in düğün alayı Wagah ve Attari arasındaki sınırda durduruldu ve Barmer'a geri gönderildi.

Ben de oku:Amit Shah tüm CM'leri arar ve Hindistan'da Pakistan'ı tanımlamanızı ister.

Damadın ailesi tüm olayla ilgili hayal kırıklığını dile getirdi.

“Yıllarca bekledik ve her yasal sürece zulmettik, ama şimdi her şey belirsiz.”

HT Singh ile tamamen çaresiz hissettiğini söyledi.

“Yıllarca bekledikten ve bu düğünün gerçekleşmesine izin vermek için geçtiğimiz tüm kavgalardan sonra, sanki her şey durdu. Çok yakındık, ama şimdi ne olacağını bilmiyorum. O zamanlar tamamen çaresiz hissediyorum.” Dedi.